PVC Podovi
Ova vrsta podnih obloga nalazi široku primenu  u komercijalnim objektima (bolnice, škole,kulturne ustanove, sportski objekti,…), a sve više i u rezidencijalnim objektima (kuće, stanovi). Razlog tome je široka paleta boja, dezena, ali i težnja da se što više približe izgledu prirodnih materijala (drvo, kamen, pesak, …). U kombinaciji sa drugim podnim oblogama, ali i međusobno, u zavisnosti od ukusa i zahteva osobe koja je izabrala ovu vrstu podne obloge za svoje prostorije, mogućnosti koje one pružaju su neslućene.

Ovi podovi su izuzetno otporni na habanje i vlagu, lako se održavaju  i poseduju visok stepen apsorpcije na buku. Ono što ove podove čini privlačnim za kupca je širok spektar boja i dezena, svežina i harmonija koju oni svojim izgledom pružaju kao i mogućnost uspešnog kombinovanja sa drugim materijalima. Ali najvažnija stavka  prilikom odabira ovih materijala je pristupačna cena za visok kvalitet i trajnost ovih obloga.

Mogu biti homogeni i heterogeni (u rolnama i pločama). Način postavke ovih podnih obloga nije tako jednostavan :

  1. Brušenje cementne košuljice,
  2. Usisavanje,
  3. Nanošenje prajmera,
  4. Izlivanje mase,
  5. Brušenje i usisavanje,
  6. Lepljenje  i ukrajanje PVC podne obloge,
  7. Frezovanje spojeva,
  8. Varenje spojeva odgovarajućom elektrodom,
  9. Sasecanje viška elektrode da se dovede u idealnu ravan sa podom,
  10. Postavka PVC lajsni po obodu prostorije.

 

Zastupljeni materijali

Primer radova:

SZR Hidro & Rad., Gradačka bb, 14000 Valjevo, Srbija, T:+381(0)14 243-544 , M:+381(0)65 446-68-84, E: hidrorad014@gmail.com 

© , Hidro & Rad - Valjevo